nr.1 foodmagazine

franse toast met ratatouille en gerookte geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kleine inspanning, groots resultaat met deze Franse toast met ratatouille en gerookte geitenkaas. Dit is comfort food op z’n best (en je zit meteen goed qua groenten). Het ideale hoofdgerecht voor als je stiekem weinig zin hebt om te koken, maar tóch iets lekkers wil eten. 

Dit voorgerecht past perfect bij de Franse ratatouille: salade met roquefort, peer en kerriecashews! 

franse toast met ratatouille en gerookte geitenkaas

hoofdgerecht (4 personen) | v

4 plakken zachte geitenkaas met korst à 150 g
1½ el dragonazijn
5 el extra vierge olijfolie
1 tl grove mosterd
2 tl vloeibare honing
1 takje dragon, fijngesneden
3 el olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 aubergine, in blokjes
1 courgette, in blokjes
3 tomaten, in stukjes
1½ tl gedroogde oregano
8 sneden desembrood
1 teen knoflook, gehalveerd
ook nodig: (oude) braadslee, rookmot, extra dik aluminiumfolie

Stap 1
Leg op de bodem van een braadslee een vel aluminiumfolie. Strooi er 2 el rookmot op. Dek af met een vel aluminiumfolie en prik hierin met een satéprikker wat gaatjes. Vouw de zijkanten iets omhoog zodat een bakje ontstaat. Leg er de plakken geitenkaas in. Dek de ovenschaal af met een laatste vel aluminiumfolie. Vouw de folie aan de rand stevig dicht zodat geen rook kan ontsnappen.

Stap 2
Doe de azijn, olijfolie, mosterd, honing en fijngehakte dragon in een (jam)pot. Sluit en schud tot een homogene vinaigrette. Breng op smaak met peper en een beetje zout.

Stap 3
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui en paprika 1 min. Schep de aubergine erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de courgette toe en bak nog 2 min. Voeg ten slotte de tomaat en een scheutje water toe en smoor de groenten 10 min. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.

Stap 4
Zet intussen de braadslee op matig vuur. Rook de geitenkaas zo’n 4 min. Rooster het brood. Leg de toast op 4 borden. Verdeel de ratatouille erover en leg de geitenkaas erop. Besprenkel met de vinaigrette.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

franse toast met gerookte geitenkaas | delicious