nr.1 foodmagazine

3x koken met massa de pimentão + basisrecept

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yvette van Boven kookt voor delicious. heerlijke gerechten met massa de pimentão. Deze traditioneel Portugese pasta is gemaakt van paprika en voegt nét dat beetje extra toe aan jouw gerecht. Hierbij het basisrecept van massa de pimentão én drie zomerse gerechten om zelf aan de slag te gaan! 

massa de pimentão

basisrecept (± 500 ml) | vega

6-8 grote rode paprika’s, zonder zaadjes, in repen gesneden
± 1½ kilo grof zeezout
ook nodig: kaasdoek

Leg 2-3 lagen kaasdoek in een vergiet en zet het vergiet in een diep bord of wijde schaal. Strooi er een laag zout in van ± 1 cm.

Leg er een enkele laag paprikarepen in en bedek weer met 1 cm zout. Ga door tot alle paprika met een laag zout is bedekt. Dek af met de overhangende doek en met een zware pan die er op past. Vul de pan met zware dingen, water of blikjes bonen of gepelde tomaat. Het gaat erom dat er druk op de paprika wordt gezet.

Zet 3-5 dagen in de koelkast, hoe langer, hoe intenser de smaak en hoe meer vocht er uit de paprika’s wordt onttrokken. Dus ik ga zelf het liefst voor 5 dagen. Vergeet niet om de dag de schaal die onder het vergiet staat te legen: zout onttrekt vocht aan de paprika’s en dat loopt eruit.

Haal na 5 dagen de paprikarepen uit het zout, veeg ze schoon, eventueel met een kwastje. Doe de paprika over in een keukenmachine en pureer glad.

De massa de pimentão is nu klaar voor gebruik. In een schone pot in de koelkast blijft het maanden goed, omdat het zo lang in het zout heeft gelegen. Gebruik wél elke keer een schone lepel als je iets gebruikt.

Bereiden ± 40 min. / intrekken 3-5 dagen.

per 100 ml ± 70 kcal / 2 g eiwit / 0 g vet / 13 g kh

massa de pimentão - delicious

Meer doen met massa de pimentão? Dit zijn onze 3 favoriete recepten met deze heerlijke pasta: 

stoof van octopus 
stoof van octopus - delicious

kokkels met massa de pimentão
kokkels met massa de pimentão - delicious

bouillon met massa de pimentão en cannellinibonen
bouillon met massa de pimentão - delicious

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN BEWERKING DOSIA BREWER

massa de pimentão - delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!