doperwten-courgettesoep met parmezaanse kaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze frisse doperwten-courgettesoep past perfect bij dit heerlijke zomerse weer. Ook fijn: je kunt ‘m tot 12 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Pauline Weuring (van de foodblog Uit Pauline’s Keuken) kookt dit delicious. recept ook, maar dan met een twist. Zij vervangt onder meer de doperwten in dit recept met spinazie. 

doperwten-courgettesoep met parmezaanse kaas

voorgerecht (6 personen)

1½ el olijfolie, om in te bakken
500 g courgettes, in de lengte gehalveerd en in halvemaantjes van ½ cm dik gesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
½ tl witte peper
1 l kippenbouillon
300 g iets kruimige aardappels,
geschild en in kleine stukken
1 kleine (gele) courgette
sap van 1 citroen
200 g diepvriesdoperwten
50 g basilicum, grof gesneden
90 g parmezaanse kaas, geraspt + extra om te bestrooien
125 ml crème fraîche
extra vergine olijfolie en knapperig brood, voor erbij

Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en bak hierin de halvemaantjes courgette met de knoflook en witte peper 5 min. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook ze in ± 15 min. gaar.

Snijd intussen de kleine (gele) courgette in heel dunne reepjes en laat marineren in het citroensap.

Voeg de doperwten en de basilicum toe en laat de soep nog 5 min. zachtjes koken. Schep de parmezaanse kaas erdoor en roer tot hij smelt. Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en serveer in kommen met een schepje crème fraîche, wat extra vergine olijfolie en de gemarineerde courgettereepjes. Strooi nog wat extra parmezaanse kaas erover en geef er knapperig brood bij.

bereiden ± 40 min.

Benieuwd naar Pauline’s variatie op dit recept? 

RECEPTEN ELLA TARN FOTOGRAFIE KATE WHITAKER STYLING DAVINA PERKINS BEREIDING ROSIE RAMSDEN BEWERKING DOSIA BREWER

doperwten-courgettesoep-delicious