nr.1 foodmagazine

durban-curry met zalm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Snel energie opdoen? Maak de durban-curry met zalm. Vol smaak, van pittig tot zoet. Serveer deze curry met naanbrood!

Deze zalm in rode curry is ook érg lekker! 

durban-curry met zalm

hoofdgerecht (4 personen)

3 el arachide-olie
1½ tl mosterdzaad
1½ tl komijnzaad
1 ui, in ringen
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 el geraspte gemberwortel
12 kerrieblaadjes
3 el masala- of madraskerriepoeder
2 el tamarindepuree
3 el tomatenpuree
400 g tomaten uit blik
4 trostomaten, in partjes
evt. suiker
800 g ontvelde zalmfilet, in stukken van 3 cm
150 g sugarsnaps, geblancheerd
korianderblad
groene chilipeper in ringen
kokosvlokken en naanbrood, voor erbij

Verhit de olie in een braadpan op matig vuur. Rooster hierin het mosterd- en komijnzaad 1 min. tot het begint op te springen in de pan. Voeg de ui toe en schep 3-4 min. tot hij glazig is. Voeg de knoflook, gember en het kerrieblad toe en schep 1-2 min. om tot de aroma’s vrijkomen.

Voeg de tamarinde en tomatenpuree toe en schep 1 min. om. Voeg de tomaten uit blik, de verse tomaten en 250 ml water toe. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg evt. wat suiker toe als je het te zuur vindt en kook nog 1 min. Voeg de zalm toe en pocheer op laag vuur in 4-5 min. precies gaar.

Voeg de sugarsnaps toe, bestrooi met koriander, peperringetjes en kokosvlokken en serveer met naanbrood.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN EN TEKST WARREN MENDES FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

durban-curry - delicious