nr.1 foodmagazine

luchtige chocomousse 

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een simpele toet die het altijd goed doet (en dat rijmt): luchtige, romige chocomousse. Ga voor een goede kwaliteit pure chocolade en kraakverse eieren et voilà: genieten! 

Handig: in deze stap-voor-stap video leer je hoe je supersnel zelf chocomousse maakt.

chocomousse 

nagerecht (voor 4-6 personen)

200 g pure chocolade + extra om krul van te raspen
4 eieren
40 g fijne kristalsuiker
snufje zout

Hak de chocolade fijn en doe in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een bodem heel zacht kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Neem de kom van de pan en laat 2-3 min. afkoelen.

Roer er de eidooiers doorheen en meng goed.

Klop intussen in een schone, vetvrije kom met vetvrije kloppers de eiwitten tot zachte pieken. Klop er dan lepel voor lepel de suiker door. Klop door tot stijve, glanzende pieken. Schep 1/3 van het eiwit door de chocolade tot alles goed is gemengd. Spatel er dan voorzichtig de rest van het eiwit door. Verdeel de chocolademousse over 4-6 schaaltjes en laat in de koelkast in ± 2 uur opstijven.

bereiden 20 min. / opstijven ± 2 uur

RECEPTEN, BEREIDING DOSIA BREWER BEELD ISTOCK

chocomousse | delicious