nr.1 foodmagazine

bouillon met massa de pimentão van Yvette van Boven

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een royale kom bouillon met massa de pimentão en cannelliniboontjes, bruschetta erbij met massa de pimentão en roomkaas: echt comfortfood! En volgens Yvette van Boven kan comfortfood ook héél goed ’s zomers.

Het basisrecept voor massa de pimentão vind je hier.

bouillon met massa de pimentão en cannellinibonen

hoofdgerecht (4 personen) | vega

3 el olijfolie
3 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 wortels, fijngesneden
½ venkel, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
6 takjes verse majoraan
2 blaadjes laurier
± 200 ml droge witte wijn
1 l zoutarme groentebouillon
2-3 el massa de pimentão
korst + 2 cm kaas van een stuk parmezaan (zo’n punt uit de supermarkt, ± 150 g)
1 blik witte cannellinibonen (400 g) of zelf gewelde en gekookte bonen (dat is ALTIJD lekkerder!)

bruschetta
1 Italiaans brood (bijv. ciabatta)
1 teen knoflook
lekkere Toscaanse olijfolie
1 tl massa de pimentão
100 g verse roomkaas, op kamertemperatuur
zwarte peper uit de molen
evt. platte peterselie, voor erbij

Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit er de bleekselderij, worteltjes, venkel, knoflook, de helft van de majoraan en laurier in aan. Blus af met droge witte wijn en bouillon. Roer er dan massa de pimentão door en de dikke korst (korst plus stuk kaas) van het stuk parmezaanse kaas.

Breng de soep aan de kook en laat hem dan 30 min. zachtjes trekken. Verwijder de lege takjes van de majoraan. Voeg de bonen toe en de blaadjes van de rest van de majoraan. Laat lekker doorwarmen. Snijd intussen voor de bruschetta het brood in plakken en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin.

Pel de knoflookteen en halveer hem. Wrijf hier flink mee over het brood. Giet er lekkere Toscaanse olijfolie over (niet te zuinig!). Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Meng de massa de pimentão en de roomkaas met elkaar en smeer dat er lekker dik op. Bestrooi met zwarte peper en geef de bruschetta bij een kom verse zomerbouillon bestrooid met bladpeterselie.

Bereiden ± 50 min.

p.p. ± 595 kcal / 17 g eiwit / 35 g vet / 45 g kh

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN BEWERKING DOSIA BREWER

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

bouillon met massa de pimentão | delicious