nr.1 foodmagazine

wortelsalade met biet en venkel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wij gaan nu voor luchtige en frisse salades als deze wortelsalade met biet en venkel. De venkel geeft je salade een lichte anijssmaak. Ook fijn: binnen 15 min. op tafel, genoeg tijd om van de zon te genieten dus. 

Fan van bieten? Maak deze marokkaanse lamskarbonades met moghrabieh en bietjes! 

wortelsalade met biet en venkel

bijgerecht (10 personen) v

3 grote sinaasappels
4 wortels, in lange linten geschaafd
4 rauwe bieten, in dunne plakjes
2 venkelknollen, in dunne plakjes
1 bos basilicum, blad grof gesneden
blaadjes van 1 bos koriander
vinaigrette
1½ el grove mosterd
3 el versgeperst sinaasappelsap
½ bosje bieslook, fijngesneden
1½ el wittewijnazijn
1 el fijne kristalsuiker
80 ml extra vergine olijfolie

Schil de sinaasappels dik tot aan het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes en vang het sap op voor de dressing. Schep in een grote schaal de sinaasappelschijfjes met alle andere ingrediënten voor de salade door elkaar. Meng in een middelgrote maatbeker de mosterd, het sinaasappelsap, de bieslook, azijn en suiker door elkaar. Klop geleidelijk de olie erdoor, zodat de vinaigrette bindt. Schep de vinaigrette vlak voor serveren door de salade en voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN REDACTIE DELICIOUS. FOTOGRAFIE GARETH MORGANS STYLING OLIVIA WARDLE BEREIDING LOTTIE COVELL BEWERKING DOSIA BREWER

wortelsalade met biet en venkel | delicious