Vakantievondst: patacones banana-maker

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ik ga op reis en neem mee terug… een patacones banana-maker

Vakantievondst: een patacones banana-maker – Ook als we op reis zijn kunnen we bij delicious. geen kookwinkel of supermarkt voorbij lopen zonder er éven – nou ja, éven – een bezoekje aan te brengen. En dat resulteert uiteindelijk vaak in uitpuilende keukenkastjes met ‘onmisbare’ spullen. Zo nam assistent-artdirector Manon Suykerbuyk haar vakantievondst: een patacones banana-maker mee van een van haar reizen door Zuid-Amerika.

banana maker
banana maker

Manon: ‘Voor mijn reis door Midden- en Zuid-Amerika volgde ik Spaanse lessen bij een Colombiaanse, die – zo bleek al snel – net als ik een passie had voor eten. Ik vertelde haar dat ik patacones – Colombiaanse gebakken en gezouten bananenchips – heel lekker vond en dat het me zo leuk leek om ze zelf te maken. Groot was de verrassing toen ze terugkeerde van haar vakantie in Colombia en voor mij een patacones banana-maker had meegenomen. Dat is ondertussen al een tijdje geleden, maar ik gebruik ‘m nog steeds.’

 

Met haar vakantievondst: de banana-maker maakt Manon heerlijke patacones ofwel dubbelgebakken bakbanaan:

*Pel groene bakbananen en snijd ze in schijfjes van 2 1/2 cm.
*Verhit arachideolie in een koekenpan
*Bak de bananenplakjes in 1-2 min. goudkleurig aan beide zijden.
*Laat uitlekken op keukenpapier
*Bestrooi de bananenplakjes met zout en plet ze in de tostones banana-maker. *Verhit de olie opnieuw en bak de geplette banaan in 3-4 min. knapperig en goudbruin.

Ook patacones maken, maar geen banana-maker? Probeer je geluk op ebay.com/bhp/tostonera of gebruik de onderkant van een blik (met inhoud) om de bananenplakjes te pletten.

Benieuwd naar onze andere vakantievondsten? Klik hier!

PRODUCTIE MARION DE BOER 

 

 

 

 

 

banana maker
banana maker