Vakantievondst: een gietijzeren specerijenvijzel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ik ga op reis en neem mee terug… een gietijzeren specerijenvijzel

Vakantievondst: een gietijzeren specerijenvijzel – Ook als we op reis zijn kunnen we bij delicious. geen kookwinkel of supermarkt voorbij lopen zonder er éven – nou ja, éven – een bezoekje aan te brengen. En dat resulteert uiteindelijk vaak in uitpuilende keukenkastjes met ‘onmisbare’ spullen. Zo nam artdirector Janine Couperus haar vakantievondst: een gietijzeren specerijenvijzel mee van een bezoek aan Frankrijk.

gietijzeren specerijenvijzel
gietijzeren specerijenvijzel

Janine: ‘Elk jaar breng ik een bezoek aan de inspirerende beurs Maison & Objet in Parijs, vol trends op keuken- en woongebied. Hier ontdekte ik de Zweedse Malle W. Trousseau-collectie.
Voor deze collectie worden wereldwijd de beste keukenbenodigdheden voor serieuze hobbykoks verzameld. Ik kon de verleiding niet weerstaan en ging naar huis met deze mooie mini-vijzel.’

Haar vakantievondst: een gietijzeren specerijenvijzel gebruikt Janine voor het pletten van zaden voor meerzadenbrood of kruiden voor curry.

Hebben? De tweedelige gietijzeren specerijenvijzel (doorsnede 8 cm) weegt een kilo en is van Malle W. Trousseau, ca. € 60 (frankycherry.com).

PRODUCTIE MARION DE BOER 

Benieuwd naar onze andere vakantievondsten? Klik hier!

gietijzeren specerijenvijzel
gietijzeren specerijenvijzel

Meer artikelen