nr.1 foodmagazine

gepofte zoete aardappels met kappertjes-hoemoes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heerlijk op vers brood,  maar ook als vulling in zoete aardappel doet hoemoes het geweldig! De voorbereidingen zijn zo gepiept, de oven of bbq doet de rest. Ook top: dit gerecht is vega en gluten- en lactosevrij!

Gepofte zoete aardappels met kappertjes-hoemoes

voorgerecht of bijgerecht (4 personen) | v

400 zoete aardappels van ± 200 g elk
1 bakje Maza hoemoes less salt
4 el kappertjes + extra om te versieren
1 bosje koriander, steeltjes fijngesneden, blad grof gesneden
1 tl komijnzaad, geroosterd

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de aardappels op een bakblik en prik er een paar keer in met een vork. Bak ze in het midden van de oven in ± 45 min. gaar (dikke aardappels hebben iets langer nodig). Op de bbq kan ook: wikkel de ingeprikte aardappels in aluminiumfolie en bak ze in een afgesloten bbq op niet al te hoge temperatuur in ± 30 min. gaar. Als je er met een vork gemakkelijk in kunt prikken zijn ze gaar.

Meng intussen de hoemoes less salt met de kappertjes, alle koriandersteeltjes en de helft van het korianderblad, en de fijngesneden sinaasappelzeste. Neem de aardappels uit de oven. Laat ze iets afkoelen, snijd ze in de lengte doormidden en schep het grootste gedeelte van de binnenkant eruit. Zorg ervoor dat de schil heel blijft.

Meng de uitgeschepte aardappel losjes met het hoemoesmengsel. Breng op smaak met (weinig) zout en peper. Vul er de aardappels mee en zet nog ± 15 min. terug in de oven of bbq om helemaal door te warmen.  Doe de aardappels op een schaal, schep er wat extra hoemoes over en bestrooi met  de rest van de kappertjes, koriander, sinaasappelzeste en het komijnzaad.

Bereiden ± 10 min. / oven of bbq ± 1 uur en 15 min.

BEKIJK OOK DE VIDEO: 

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

RECEPTEN DOSIA BREWER IN SAMENWERKING MET MAZA 

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

zoete aardappel met hoemoes | delicious