nr.1 foodmagazine

dit zijn de favoriete strandtenten van de delicious. redactie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Oh, de zomer, wat is-ie fijn. Heerlijk met je voeten in het zand, genieten van een zomers gerecht én natuurlijk een goede cocktail.

We hebben maar geluk in Nederland: langs de kust vind je leuke, fijne, gezellige strandtenten in overvloed. Van strak ingerichte, moderne hotspots tot meer toegankelijke bohémien plekken: genoeg om te ontdekken. Maar, heel belangrijk: waar is de sfeer goed én eet je het lekkerste? Dit zijn de favorieten van de delicious.’ redactie.

Ajuma in Zandvoort – Tip van redactieassistente Carla
“Even verdwijnen in Aziatische sferen”, lezen we op de website van strandtent Ajuma. Nou, daar is onze redactieassistente Carla het helemaal mee eens. Bij Ajuma geniet je van heerlijke, verse Aziatische gerechten en een smaakvolle inrichting (door tijdschrift vt wonen). Fijne plek!

Locatie: Boulevard Barnaart 24, Zandvoort
Website: Ajuma.nl

Ajuma-delicious
Beeld: Ajuma

Strandpaviljoen ‘Oost’ op Vlieland – Tip van culinair redacteur Trudelies
Trudelies: “Ik was hier vorig jaar voor het eerst. Strandpaviljoen ‘Oost’ is een echt visrestaurant: we hebben er een keer geluncht, en een keer ’s avonds gegeten. De keuze is misschien beperkt, maar alles wordt goed klaargemaakt. Leuk om te weten: alle gerechten gaan in de KOPA houtskooloven, ze werken hier dus zonder gas.” Duurzaamheid is hier belangrijk: vis is op de dag zelf gevangen (ook bijvangst en alleen verantwoord) en alle materialen die gebruikt zijn voor het restaurant zijn gerecycled. 

Locatie: Strandpaviljoen ‘Oost’, Fortweg 20 op Vlieland
Website: Oostvlie.nl

vlie-delicious
Beeld: Strandpaviljoen ‘Oost’

Happy Fish in Zandvoort – Tip van Marketingmanager Jenny
Voor een relaxte, bohemien-achtige sfeer moet je bij Hippie Fish in Zandvoort zijn. Het eten is gewoon goed, de bediening behulpzaam en de inrichting, tsja, simpelweg prachtig!

Locatie: Boulevard Paulus Loot, Zandvoort
Website: Hippiefish.nl

HippieFish-delicious
Beeld: Hippie Fish

Hightide Surf & Food in IJmuiden – Tip van tekstredacteur Laura
Laura: “Deze strandtent is niet zo knetterdruk en heeft daarom een prettige, relaxte sfeer. Ik ga hierheen voor een lekkere Vedett Extra Blond en gamba’s met knoflook, peper en limoen.”

Locatie: IJmuiderslag 10, IJmuiden
Website: Hightidesurfandfood.nl

Strandpaviljoen visrestaurant KW-106 in Katwijk – Tip van tekstredacteur Marion
Marion: “De vis die hier op je bord ligt, is dezelfde dag nog gevangen. Heerlijk! Bij KW-106 serveren ze de meest verrassende visgerechten, echt een aanwinst voor Katwijk. Ik moet eerlijk zeggen: verder vind ik Katwijk niet per se heel spannend, maar voor dit restaurant rijd ik met liefde een stukje om!”.

Locatie: Boulevard Zeezijde 41, Katwijk
Website: KW106.nl

KW-106-delicious
Beeld: KW-106
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Ajuma-delicious