nr.1 foodmagazine

citroen-meringuemousse

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mmm… Wat is deze citroen-meringuemousse luchtig! Wanneer je geen crème-brûléebrander hebt, kun je het eiwit ook goudbruin branden onder de hete ovengrill. Blijf er wel bij, het gaat snel! 

Meringue maken moeilijk? Lees hier 7 gouden meringue regels! 

citroen-meringuemousse

nagerecht (6-8 personen)

3 blaadjes gelatine
4 (bio)citroenen, schil van 2 geraspt, sap geperst
200 g volle boerenyoghurt
75 g suiker
300 ml slagroom
3 eiwitten
75 g poedersuiker
ook nodig: crème-brûléebrander

Week de gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water. Meet intussen 150 ml citroensap af. Meng de yoghurt met de citroenrasp. Breng het citroensap met 50 g suiker in een steelpan tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in het warme sap. Laat 5 min. afkoelen.

Klop met de mixer de slagroom met de rest van de suiker stijf. Meng het citroensap met de yoghurt. Spatel de slagroom luchtig erdoor. Schenk in een schaal (inh. 1 l). Zet de mousse minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal de mousse uit de koelkast. Klop met de keukenmachine of mixer in een schone vetvrije kom de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de poedersuiker toe en klop het eiwit helemaal stijf en glanzend.

Schep het eiwit op de mousse en brand goudbruin met de crème-brûléebrander.

Bereiden ± 20 min. / wachten minstens 4 uur.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

citroen-meringuemousse | delicious