nr.1 foodmagazine

artisjokken-tomatensalade met radicchio en burrata

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Serveer de authentieke smaken van onze favoriete cucina! Met deze salade met artisjokken en tomaten start jij je Italiaanse diner heel goed.

Deze simpele maar waanzinnig lekkere gnocchi sluit goed aan op dit voorgerecht.

artisjokken-tomatensalade met radicchio en burrata

voorgerecht (4 personen) v

4 oertomaten, in dikke plakken
½ bosje oregano, blaadjes fijngesneden
1 el tijmblaadjes
3 tenen knoflook, geperst
80 ml extra vergine olijfolie
4 gemarineerde artisjokken
1 struikje radicchio, blaadjes losgemaakt
4 el rodewijnazijn
2 bolletjes burrata

Verwarm de oven voor op 200°C en leg de tomaatplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een kleine kom de oregano, tijm en knoflook met de olie. Sprenkel over de tomaten en strooi er zout en peper over.

Laat in ± 10 min. warm en iets zachter worden. Leg de groenten op een schaal. Schenk de
kruidenolie in een kleine kom. Klop de azijn erdoor.

Verdeel de burrata over de groenten en geef de vinaigrette erbij.

Bereiden ± 10 min. / oven ± 10 min.

RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

artisjokken tomatensalade en burrata | delicious