17x de lekkerste vaderdagontbijtjes

18 juni is de dag om vaders te verwennen met een heerlijk vaderdag ontbijt. Want liefde gaat door de maag, ook bij vaders. Inspiratie nodig? Van deze ricottapannenkoekjes, hartige wafels of omelet met zalm wordt je vader gegarandeerd blij. 

Liever een cadeautje geven? Dit zijn de leukste culinaire cadeautjes voor Vaderdag.

De lekkerste Vaderdag ontbijtjes

ricottapannenkoekjes: zoet én hartig
Start je ochtend met fluffy ricottapannenkoekjes in 2 varianten: zoet (met gekaramelliseerde noten, bramen & appeljam) of hartig (met pancetta & rozemarijn).
naar recept
ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon
Wow-wafels voor het ontbijt. Met stukjes bacon in de wafel en venkelzaad & saffraan door het roer-ei, weet je zeker dat je dag goed begint.
Begin je dag nog beter met een groot glas wortel-mangosmoothie.
naar recept
ontbijtwafels-delicious
honingspek met ei, geroosterde tomaatjes  en tijmzout
Trakteer jezelf of iemand anders op zondagochtend op dit heerlijke ontbijt met honingspek, ei, geroosterde tomaatjes en tijmzout. Ook geschikt voor het kerst- of paasontbijt. 
naar recept
honingspek met ei, geroosterde tomaatjes en tijmzout
cruffins met kaneel en walnoten
Gek op croissants? Maak dan ook zeker deze cruffins. Een combinatie tussen een klassieke croissant en muffin. Lekker met kaneel en walnoten, maar ook natuurlijk met Nutella.
Tip: heb je kant-en-klaar croissantdeeg in huis en weinig tijd? Maak de cruffins met kant-en-klaar deeg!
naar recept
cruffin kaneel walnoot
croissant met gepocheerd ei en rivierkreeftjes
Oh, deze croissant met gepocheerd ei, rivierkreeftjes en dille-hollandaise schrééuwt zondagochtend. Een heerlijke, langzame zondagochtend welteverstaan.
naar recept
ontbijtrecepten met ei pasen -Croissant met gepocheerd ei
broodpudding met ananas
Gooi oud brood nooit weg want je kunt er ontzettend lekkere dingen mee maken. Wat dacht je van deze broodpudding met ananas? Lekker!
naar recept
broodpudding met ananas
Koreaanse bosuipannenkoek uit Amazing Asia
Culinair schrijver en receptontwikkelaar Emma de Thouars reisde van hot naar her in Azië en verzamelde zo easy vega-recepten voor elk moment van de dag, waaronder dit recept voor Koreaanse bosuipannenkoek. Je vindt dit recept ook in haar boek Amazing Asia VEGA, de opvolger van haar eerste boek Amazing Asia.
Emma: 'Door het bruiswater en de baksoda wordt dit beslag heel luchtig, terwijl de buitenkant heel knapperig is. Dat komt door rijstbloem, vervang die nooit door iets anders!'
naar recept
ovenpannenkoeken met ei en champignons
Deze hartige ovenpannenkoeken met ei en champignons zijn héérlijk! Ideaal powerfood na een drukke doordeweekse dag.
naar recept
ovenpannenkoeken met ei en champignon | delicious
scones met roerei en bacon
Eigenlijk kun je de hele dag door scones eten! Vooral deze hartige met roerei en spekjes. Eet ze vers uit de oven of pak ze in als moederdagcadeautje
naar recept
ontbijt scones met roerei en bacon
scones met gerookte zalmforel
Met een lik crème fraîche, zalm en glanzende eitjes maak je van een scone een elegant borrelhapje.
Probeer een hartige scone ook eens als ontbijt met roerei en bacon.
naar recept
scones met zalmforrel
wentelteefjes met geroosterde aardbeien & tijm
Als je zin hebt om het voorjaar eens goed te vieren, vervult dit gerecht al je behoeften. En wie is er niet gek op wentelteefjes? We maken ze lekker extra luxe met zoete, warme aardbeien uit de oven, smeltend ijs en geurige tijm.
naar recept
Wentelteefjes met geroosterde aardbeien en tijm
babka’s met chocolade en kardemom
Deze geknoopte zoete broodjes komen oorspronkelijk uit de Joodse keuken. De meest traditionele babka-smaken zijn chocolade en kaneel, alleen wij kiezen voor een florale twist: chocolade met kardemom. Wist je dat kardemom uit dezelfde familie komt als gember? Vandaar die heerlijke frisse citrustoets!
Het deeg van de babka’s is zo plakkerig dat je dit het best met een standmixer of krachtige mixer met deeghaken kunt maken. Tip: gebruik boter op kamertemperatuur, anders mengt het niet goed met het deeg.
Rutger past dezelfde vouwtechniek toe bij deze Scandinavische kardemombullar.
naar recept
babka's met chocolade en kardemom
proteïne pannenkoeken met frambozen-chiavulling
Next level lekker! Bouw een stapel van deze pannenkoeken om je ochtend te starten met extra veel proteïne. Maak een dubbele portie van de frambozen-chiajam want die is ook verrukkelijk op een stuk baguette of door de yoghurt.
Tip: heb je geen ovenbestendige pan? Dan kun je dit ook in een ronde bakvorm maken.
Nog meer pannenkoekeninspiratie!
naar recept
proteïne pannenkoeken
bananenpannenkoeken met wortel en krokante baconboter
Zin in een uitdagend anders-dan-anders ontbijt? Maak dan deze hartige delicious. bananenpannenkoekjes met spek, wortel & kruidnagel en je dag kan niet meer stuk.
naar recept
bananenpannenkoeken wortel met krokante baconboter lurpak
huevos rancheros uit de oven
Oorspronkelijk is huevos rancheros een Mexicaans ontbijtgerecht dat wordt geserveerd wanneer er uitgebreid wordt ontbeten of gebruncht. Door haar hartige ingrediënten is het echter ook heel goed serveren als lunch of zelfs als hoofdgerecht.
naar recept
vaderdag
Choco-chia-haverontbijt
Dit ontbijt vergt een stukje planning, maar daarna is het een koud kunstje! Door havermout en chiazaad een nacht te laten weken in de koelkast, worden de voedingsstoffen beter beschikbaar voor opname. Een kleine actie met een groot effect dus! ’s Ochtends rooster je de kokoschips en pistachenoten voor een krokante touch. En het verse fruit maakt het al helemaal feestelijk.
naar recept
havermout uit de oven met rood fruit
Pak eens uit voor het ontbijt en maak deze fruitige havermout met cranberry's, kaneel en walnoten. Begin je dag met een kickstart!
Ook zó lekker met havermout: pap met amandelmelk en gember.
naar recept
havermout uit de oven met rood fruit - delicious

Nog op zoek naar een goed cadeau? Geef hem een abonnement op delicious. magazine of een los nummer cadeau.

ontbijtrecepten met ei pasen -Croissant met gepocheerd ei