springroll mosselen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tijd voor Zeeuwse mosselen met een Aziatische twist! Dit recept komt uit het Zeeuwse Mossel Kookboek van Bart van Olphen, die maar al te graag aan de slag gaat met dit ingrediënt.

Het Zeeuwse Mossel Kookboek heeft nog meer mosselrecepten met een twist! Mosseltaco’s met piripiri saus bijvoorbeeld. 

springroll mosselen

voorgerecht | voor 4 personen/12 springrolls

nuoc cham-dipsaus
sap van 3 limoenen
4 el vissaus
40 g suiker
1 el warm water
1 teen knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden

springrolls
150 g glasnoedels
12 gedroogde rijstvellen
12 little gem-bladeren, gewassen
¼ komkommer, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes gesneden
¼ wortel, in dunne reepjes gesneden
¼ rettich, in dunne reepjes gesneden
2 bosuien, in dunne reepjes (alleen de steel en onderkant eraf gesneden)
50 g taugé
250 g gekookt mosselvlees
handvol gehakte koriander
handvol gehakt Thais basilicum
1 limoen, in partjes

Meng voor de dipsaus alle ingrediënten in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Zet apart.

Kook de noedels in ruim water met wat zout volgens de instructies op de verpakking. Stort de noedels in een zeef en spoel ze af onder de koude kraan, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Meng nu de noedels met een eetlepel van de dipsaus, zodat ze al iets op smaak zijn gebracht.

Maak nu de springrolls. Doop de rijstvellen één voor één een paar seconden in warm water, zodat ze zacht worden. Leg op elk vel een paar reepjes komkommer, wortel, rettich, bosui, noedels en wat taugé. Beleg dit met de mosselen en de verse kruiden. Vouw de randen strak over de vulling en rol ze vervolgens tot een pakketje. Snijd ze eventueel
doormidden voordat je ze serveert.

Serveer de springrolls met de dipsaus en de partjes limoen.

bereidingstijd 30 min.

RECEPTEN BART VAN OLPHEN FOTOGRAFIE DAVID LOFTUS BOEK HET ZEEUWSE MOSSELKOOKBOEK UITGEVERIJ KOSMOS