nr.1 foodmagazine

3x de lekkerste recepten met haring

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Morgen zijn ze er weer: die heerlijke Hollandse Nieuwe. Lekker mals en romig van smaak en met een frisse zilte geur. Traditiegetrouw gaat vandaag in Scheveningen het eerste vaatje Hollandse Nieuwe weer onder de hamer. Met de veiling wordt officieel het haringseizoen ingeluid, dat dit jaar start op 13 juni. Na de verkoop kunnen we in het hele land weer genieten van verse haring.

Wanneer ‘Hollandse Nieuwe’?
Haring mag niet zomaar ’Hollandse Nieuwe’ of ‘maatjesharing’ genoemd worden. De haring moet aan specifieke eisen voldoen: de vis moet gezouten, gerijpt en ‘gekaakt’ zijn. Dat laatste is een bewerking die uit de veertiende eeuw zou stammen. Een deel van de ingewanden en de kieuwen worden weggesneden met als doel de haring langer houdbaar te maken en hem minder bitter te laten smaken.

Wat te doen als je de lekkerste verse haring eenmaal gevonden hebt? Een van deze drie verrukkelijke recepten maken natuurlijk!

Bron: Metronieuws.nl

radijssalade met krieltjes en haring

Voor een extra hartig accent kun je aan de radijssalade wat snippers gebakken parmaham of pancetta t…

Lees radijssalade met krieltjes en haring

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!