nr.1 foodmagazine

feta-rijstsalade in druivenbladeren

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze mediterrane salade  is lekker én verantwoord. De feta-rijstsalade zit vol met verse kruiden en specerijen. De druivenbladeren maken de salade helemaal af.

Nog meer heerlijke rijstsalades vind je hier

feta-rijstsalade in druivenbladeren

hoofdgerecht (4 personen) v

1 pot druivenbladeren*, om te serveren
300 g bruine rijst
1 komkommer
150 g gewelde vijgen
2 rode uien
100 g kalamata-olijven, ontpit, grof gesneden
100 g walnoten, grof gehakt
5 el extra vierge olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
½ tl gemalen kaneel
2 tl gedroogde oregano
200 g feta

Week de druivenbladeren 30 min. in warm water. Spoel ze af, dep droog en leg op een bord.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar. Snijd de komkommer
in blokjes, de vijgen in plakjes en de ui in halve ringen.

Giet de rijst af en spoel onder stromend water snel koud. Laat goed uitlekken.
Schep de komkommer, vijgen, ui, olijven en walnoten erdoor.Voeg de olijfolie met de knoflook, kaneel en oregano toe en schep goed om.

Verkruimel de feta grof boven de salade en schep erdoor. Breng op smaak met zouten peper.
Serveer de salade met de druivenbladeren.Laat iedereen aan tafel zelf de salade op het blad scheppen en oprollen.

* Ingelegde druivenbladeren zijn in pot of vacuüm verpakt te koop bij mediterrane supermarkten.

Bereiden ± 30 min. / weken druivenbladeren ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

feta rijstsalade in druivenbladeren | delicious