nr.1 foodmagazine

italiaanse bonensalade met tonijn en pistachenoten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze overheerlijke salade boordevol bonen heb je in no time op tafel staan. Heerlijk met zachte tonijn, maar laat die weg als je ‘m vega wilt houden. 

We hebben nog veel meer salades! Hier staat misschien je nieuwe favoriet tussen…

italiaanse bonensalade met tonijn en pistachenoten

hoofdgerecht (4 personen)

4 el extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngesneden
800 g cannellinibonen (2 blikken), afgespoeld en uitgelekt
1 sjalot, fijngesneden
3 el witte balsamico-azijn of wittewijnazijn
200 g sperziebonen, geblancheerd
200 g gele slabonen*, geblancheerd
250 g tonijnmoot op olijfolie uit blik, uitgelekt, in stukken
35 g pistachenoten, geroosterd en grof gehakt
½ bosje munt, blaadjes afgeplukt cress naar keuze (supermarkt), om te bestrooien

Verhit 1 el van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Schep hierin de knoflook en rozemarijn ± 30 sec. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de cannellinibonen toe en bak ze 4-5 min. onder af en toe omscheppen tot ze licht kleuren. Neem van het vuur.

Meng voor de vinaigrette in een kleine kom de sjalot en azijn. Laat 5 min. intrekken en klop er dan de resterende 3 el olijfolie door. Schep de groene sperziebonen en slabonen, tonijn, pistaches, munt en cress op een schaal. Serveer met de cannellinibonen en vinaigrette.

* Gele slabonen zijn malse, gele sperziebonen, ze worden ook wel boterbonen genoemd. Niet te verwarren met de grote crèmige peulvruchten die soms ook boterbonen worden genoemd. Gele slabonen zijn in het seizoen van juli t/m september verkrijgbaar bij goed gesorteerde groentewinkels of op de markt. Gebruik evt. een dubbele hoeveelheid sperziebonen.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN SAMANTHA COUTTS FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS VOEDINGSDESKUNDIGE KAREN KINGHAM BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

italiaanse bonensalade | delicious