nr.1 foodmagazine

VIDEO | delicious. helpt: supersnelle mayo maken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mayonaise maken lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. En na het maken van je eigen mayo wil je nooit meer anders! Voeg lekkere kruiden toe of houd ‘m lekker simpel. In 4 minuten – ja écht –  is het al klaar. 

Probeer meteen één van deze

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Snelle staafmixer mayo

bijgerecht (voor ± 4 personen)

2 eidooiers
1 tl citroensap
½ tl zout
1 tl Dijon mosterd
250 ml neutrale olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie

Doe de eidooiers met het citroensap, ½ tl zout en de mosterd in een smalle mengbeker waar de kop van de staafmixer net in past. Giet er de olie op en laat even staan tot de olie naar boven is gedreven. Zet de staafmixer stevig op de bodem van de mengbeker en zet aan. Mix even tot alles gemengd is. Als er op de bodem een dikke massa ontstaat trek je de staafmixer heel langzaam naar boven tot er een mooie egale mayonaise ontstaat. Breng eventueel op smaak met wat extra citroensap en maak eventueel wat slapper met wat water

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

mayo maken