geroerbakte zalm met gember en sobanoedels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Je hoeft niet lang achter de pannen te staan om iets heerlijks te maken. Deze waanzinnig lekkere roerbak is in een halfuur gepiept! 

Garnalenroerbak met zoete mango en spinazie is ook zó lekker! En snel gemaakt!

geroerbakte zalm met gember en sobanoedels

hoofdgerecht (4 personen)

1 el geschilde gemberwortel, geraspt
1 el sesamolie
60 ml tamari* of sojasaus
600 g zalmfilet zonder vel, in stukken van 3 cm
6 el zonnebloemolie
½ bosje lente-ui, in schuine stukjes
60 ml Chinese rijstwijn (Shaohsing)*
2 bosjes bimi, stelen in de lengte doorgesneden
120 g edamame* (sojabonen, diepvries)
270 g sobanoedels, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking*
2 el sesamzaadjes

Meng voor de marinade de gember, sesamolie en 2 el tamari in een kom. Voeg de zalm toe en schep alles door elkaar. Zet weg en laat 10 min. marineren.

Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de helft van de zalmstukken toe en bak al omscheppend 2-3 min. tot ze net gaar zijn. Neem uit de pan en bak de rest van de zalm op dezelfde manier in nog 2 el olie. Laat de zalm, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten.

Voeg de rest van de olie toe aan de wok met de lente-ui en roerbak 2 min. Voeg de rijstwijn, bimi, edamame, de rest van de tamari en 60 ml water toe. Bak al omscheppend 3-4 min. of tot het vocht iets is ingekookt. Voeg de noedels toe en de zalm met de uitgelopen sappen en schep alles om tot het is doorgewarmd. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.

* Tamari is te koop bij de supermarkt, toko of natuurwinkel. Chinese rijstwijn en edamame vind je bij de toko of Chinese supermarkt. Sobanoedels zijn te koop bij de toko, Japanse winkel of natuurwinkel.

Bereiden ± 20 min. / marineren ± 10 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING MERIJN TOL

geroerbakte zalm