nr.1 foodmagazine

panzanella met burrata en avocado

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun je geen burrata krijgen? Lekkere buffelmozzarella past hier natuurlijk ook goed bij.

Probeer ook deze heerlijke flammkuchen met prei en zalm uit de delicious. simpel & snel special.

panzanella met burrata en avocado

hoofdgerecht | 4 personen | vega

600 g cherrytomaten aan de tak
8 dikke sneden (oud) brood (bijv. ciabatta of zuurdesem), in blokjes
1 rode ui, dunne ringen
2 el rodewijnazijn
blaadjes van 1 bosje basilicum
2 rijpe avocado’s
250 g gemengde salade (bijv. babyboerenkool en frisee)
250 g burrata (supermarkt of kaaswinkel)

uit voorraad | extra vergine olijfolie | peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd alle tomaten doormidden en de helft ervan in stukjes. Meng de tomaatstukjes met de broodblokjes en een flinke scheut olijfolie, peper en zout. Verdeel het broodmengsel over een bakplaat en bak in 15 min. goudbruin. Schep af en toe om.

Meng de uien met de azijn en laat 2-3 min. marineren.

Snijd de avocado’s in de lengte door, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Meng de tomaathelften met de avocado en ui en besprenkel met olie.

Neem het brood met de tomaatjes uit de oven en laat kort afkoelen. Meng dan met het avocadomengsel en voeg bijna alle basilicumblaadjes toe en laat nog een paar minuten staan zodat het brood de smaken kan opnemen. Breng op smaak met peper, zout en evt. meer azijn en olijfolie.

Verdeel de sla over de borden, verdeel het broodmengsel erover. Scheur de burrata in stukken en leg op de salade. Bestrooi met nog wat basilicum.

RECEPTUUR LARS HAMER STYLING ANNEMIEKE PAARLBERG FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

panzanella met burrata en avocado | delicious