gevulde zoete aardappel met pancetta & oude kaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aardappelliefhebbers opgelet! Wij zetten jullie lievelings zo lekker in dat je hem bijna niet meer herkent. Behalve dan die overheerlijke smeuïge smaak… Die blijft.

Tip: Je kunt de aardappel uiteraard ook met andere ingrediënten vullen, zoals worstvlees. Dat is makkelijk, want worstvlees is al op smaak gebracht.

Probeer ook dit recept uit onze simpel & snel special: spinaziesoep met pasta.

gevulde zoete aardappel met pancetta & oude kaas

hoofdgerecht | 4 personen | glutenvrij

6 zoete aardappels, geboend
12 plakken pancetta of ontbijtspek
1 rode ui, in ringen
150 g erwten (diepvries)
2 takjes rozemarijn, naaldjes gerist en grof gesneden
150 g grof geraspte oude kaas uit voorraad
extra vergine olijfolie | peper en zout

Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Snijd de zoete aardappels over de lengte door en kook ze op middelhoog vuur in 10-12 min. gaar.

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de plakjes pancetta in een paar minuten knapperig. Dat kun je het beste in 2 of 3 porties doen. Houd de pancetta apart, maar laat het vet in de pan en bak hierin de ui lichtbruin in 5 min.

Voeg de erwten en rozemarijn toe en bak een paar minuten mee. Verwarm intussen de grill van de oven voor op de hoogste stand. Giet de zoete aardappelhelften af en haal er met een lepel (pas op, heet!) wat van de inhoud uit. Voeg dat toe aan het uimengsel. Bak alles nog even door zodat ook de zoete aardappel een beetje kleur krijgt.

Snijd de pancetta in stukjes en meng met de helft van de kaas door het aardappelmengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep dit mengsel terug in de iets uitgeholde aardappels, leg alles in een ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Zet kort onder de grill zodat de kaas smelt.

Leg per persoon 3 halve aardappels op het bord.

RECEPTUUR LARS HAMER STYLING ANNEMIEKE PAARLBERG FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

gevulde zoete aardappel | delicious