nr.1 foodmagazine

minestrone met parelgort en basilicumpesto

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Minestrone lijkt een typisch winters gerecht, maar niets is minder waar. In het voorjaar maak je net zo goed een heerlijke pan vullende soep met seizoensgroenten. En de pesto, die maak je zelf. Dat is nóg lekkerder!

Deze minestrone met Hollandse groeten moet je geprobeerd hebben!

minestrone met parelgort en basilicumpesto

hoofdgerecht (6 personen)

pesto
1 bosje basilicum, blaadjes geplukt
3 el pijnboompitten, geroosterd
1 teen knoflook, geperst
125 ml extra vergine olijfolie
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas

minestrone
4 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 prei (alleen het wit), in ringen van 1½ cm
2 kruimige aardappels (Desiree), geschild, in blokjes van 1½ cm
2 grote wortels, in blokjes van 1½ cm
3 stengels bleekselderij, in plakjes van 1½ cm
500 g verse kievitsbonen (borlottibonen), gedopt
200 g parelgort
100 g tomatenpuree
250 ml witte wijn
2 l kippen- of groentebouillon
½ bosje marjolein, blaadjes geplukt
½ bosje oregano, blaadjes geplukt
1 bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt

Maak de pesto: blancheer de basilicum 10 sec. in kokend water. Laat afkoelen in een kom met ijskoud water. Giet af. Doe de basilicum met de pijnboompitjes, knoflook, de olijfolie en de geraspte kaas in de kom van een  keukenmachine of mixer en mix fijn. Breng de pesto op smaak met zout en peper.

Verhit de 4 el olijfolie op matig vuur in een grote steelpan met dikke bodem. Bak de ui, knoflook en prei al omscheppend ± 4 min. Voeg de aardappels, wortel, bleekselderij en bonen toe en schep ze 2-3 min. om. Voeg de parelgort en tomatenpuree toe en schep 2-3 min. om. Schenk de wijn erbij en laat ± 3 min. zachtjes koken en voor de helft inkoken terwijl je met een pollepel over de bodem van de pan schraapt. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep ongeveer 1 uur trekken op laag vuur (of tot de bonen gaar zijn). Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep de marjolein, oregano en peterselie blaadjes erdoor. Verdeel over kommen en serveer met de pesto.

RECEPTEN & BEREIDING MATT MORAN FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING MERIJN TOL

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

minestrone met parelgort en pesto | delicious