kurkuma-noedelsoep

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tijd om je ‘lunchbox’ een upgrade te geven. Maak thuis een voorraad en varieer met verschillende groenten per bakje. Wat dacht je van maïs? Of bimi? Na een kom van deze soep kun je er de rest van de middag weer tegenaan!

Ook lekker voor tijdens de lunch of een picknick: pastasalade!

kurkuma-noedelsoep in no-time

Dit recept vormt de basis voor een snelle soep voor op je werk. Maak de soepbasis, verdeel hem over vier diepvriesbakjes en voeg aan elk bakje 60 g noedels plus een portie groenten toe. Haal 1 uur voor de lunch een bakje uit de diepvries en laat op kamertemperatuur komen. Doe de soepbasis met de noedels, maïs en broccoli in een hittebestendige kom en overgiet met 500 ml kokendheet water. Laat afgedekt ± 2 min. staan tot de noedels zacht zijn. Bestrooi met bosuitjes en korianderblad. Voeg gare kipreepjes toe voor extra eiwit.

lunch- of klein hoofdgerecht (4 personen)

250 g snelkook volkorenrijstnoedels (natuurwinkel)
2 maïskolven, korrels afgeschraapt (of diepvriesmaïs)
1 bos Chinese broccoli of bimi (200 g), in stukjes

soepbasis
3 bosuitjes, alleen het wit (bewaar het groen)
1 plantje koriander (toko) worteltjes, steeltjes en blad fijngesneden
8 cm verse kurkumawortel (natuurwinkel)
1 stengel citroengras/sereh (alleen de kern), in stukjes
1 chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
50 g gebrande pinda’s
1 el tamarindepuree
4 el vissaus, plus extra voor erbij
1 el sojasaus
250 ml kippenbouillon
250 ml kokosmelk

Hak voor de soepbasis het wit van de bosui, korianderworteltjes en -steeltjes, de kurkuma, het citroengras, de chilipeper, pinda’s, tamarinde, vissaus en sojasaus in  ± 20 sec. fijn in een kleine keukenmachine. Geen kleine keukenmachine? Neem dan de staafmixer en voeg al wat van de bouillon toe. Voeg 125 ml van de bouillon toe en mix glad. Doe dan de resterende 125 ml bouillon erbij plus de kokosmelk en wat zout en peper en mix glad.

Schenk de soepbasis in een pan en verwarm 2-3 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg 2 l water toe en breng aan de kook, doe de noedels erbij en verwarm 1 min. tot ze beetgaar zijn. Doe de laatste minuut de maïskorrels en broccoli erbij.

Schep de soep in kommen. Strooi er korianderblaadjes over en het fijngesneden groen van de bosuitjes en verdeel over de soep. Serveer evt. met nog wat vissaus.

* Snijd de koriander – worteltjes, steeltjes en blad – fijn en doe het erbij.

Bereiden ± 30 min.

FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR RECEPTEN SAMANTHA COUTTS STYLING KIRSTEN JENKINS

kurkuma noedelsoep | delicious