nr.1 foodmagazine

Risotto met tuinbonen, krab en munt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Risotto met tuinbonen en krab is een Italiaans gerecht van chef-kok Matt Moran. Matt is dol op Italië. Uitgangspunt voor al zijn gerechten: écht goede ingrediënten. Weinig in aantal, maar van superieure kwaliteit.

Gek op tuinbonen? Probeer deze soep ook eens…  

risotto met tuinbonen, krab en munt

hoofdgerecht (4 personen)

1½ l kippenbouillon
3 el olijfolie + extra voor erbij
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
500 g arboriorijst
100 ml crème fraîche
50 g versgeraspte parmezaanse kaas + extra voor erbij
500 g diepvriestuinbonen, geblancheerd, afgespoeld
en uit de vliesjes gedrukt (= dubbelgedopt)
50 g boter
500 g krabvlees (van gekookte verse krabbenpoten of uit blik)
rasp en sap van 1 (bio)citroen
½ bosje bieslook, gesnipperd

Breng de kippenbouillon in een pan op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en houd warm. Verhit de olie op matig vuur in een steelpan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak al omscheppend 3-4 min.

Doe de rijst erbij en roer elke 2 min. Schep lepel voor lepel de hete bouillon erbij en roer steeds tot de bouillon is opgenomen. Ga door tot de bouillon op is en de risotto beetgaar in ± 20 min. Haal van het vuur en schep de crème fraîche, parmezaanse kaas, tuinbonen, boter en het krabvlees erdoor. Schep voorzichtig om en laat ± 2 min. doorwarmen. Voeg de citroenrasp en het citroensap en wat zout en peper toe.

Bestrooi de risotto met bieslook, munt en nog wat parmezaan. Besprenkel met wat olijfolie.

Bereiden ± 35 min.

RECEPT MATT MORAN FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING MERIJN TOL

risotto met tuinbonen - delicious