nr.1 foodmagazine

quinoa-regenboogsushi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De titel van het recept verklapt het al: dit gerechtje zit barstensvol kleur! Gele courgette, rode paprika, wat biet en winterwortel. Een feestelijk hapje voor de lunch of als starter van een kleurrijk diner.

Nori over? Hier kun je het nog bij gebruiken!

quinoa-regenboogsushi

hapje of voorgerecht (18 stuks) | vegetarisch

110 g rode quinoa (natuurwinkel)
1 el rijstazijn
2 tl (geroosterde) sesamolie
1 middelgrote rauwe biet, geschild
½ kleine winterwortel (of 1 boswortel), geschrapt
1 kleine rode paprika, zonder zaadlijsten
½ kleine gele courgette
½ handrijpe avocado
1 el citroensap
3 norivellen, toko, supermarkt of Japanse winkel
tamari voor erbij (natuurwinkel)
ook nodig: juliennesnijder of mandoline, sushimatje

Kook de quinoa in 220 ml water op matig vuur in ± 15 min. met de deksel op de pan tot alle vloeistof is opgenomen. Doe in een grote kom en breng op smaak met wat zout. Sprenkel de azijn en sesamolie erover. Schep om met een grote lepel en laat afkoelen.

Snijd intussen de biet, wortel en courgette met een juliennesnijder of op de mandoline in lange, dunne reepjes. Snijd de avocado met een scherp mes in lange, dunne reepjes. Doe de avocado in een kom en besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Leg een vel nori met de glimmende kant omlaag op een bamboe sushimatje. Breng met bevochtigde handen 1/3 van de quinoa aan op de nori maar laat 6 cm onbedekt langs de verste rand. Breng een derde van de groenten aan in een rij over het midden van de quinoa. Telefoonnummer.com Bevochtig de onbedekte rand van de nori. Rol de quinoa stevig op rond de groentevulling met behulp van het sushimatje. Maak zo 3 sushirollen. Snijd elke rol met een goed scherp mes in zes plakjes. Serveer met tamari.

Bereiden ± 35 min. / afkoelen 15 min.

RECEPTEN MICHELLE SOUTHAN & TRACY RUTHER FORD FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING EMMA BRAZ BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

quinoa sushi | delicious