bospeensoep met rode linzen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aan een rijkgevulde soep met wat brood erbij heb je soms meer dan genoeg voor het avondeten. Daar is deze bospeensoep een voorbeeld van. Kook de rode linzen op het eind even mee, anders verliezen ze hun bite. Naanbrood erbij en genieten maar!

Liever een lichtere soep?

bospeensoep met rode linzen

hoofdgerecht (4 personen)

1 bos bospeen
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl gemalen komijn
2 tl kerriepoeder
1 l bouillon
150 g rode splitlinzen
100 ml yoghurt
4 el olijfolie extra vierge
naanbrood uit de oven voor erbij

Snijd het loof van de wortels en bewaar wat loof voor de garnering. Maak de wortels schoon en snijd ze in stukjes.

Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de ui en knoflook 2 min. zachtjes. Schep de wortels erdoor en bak nog 2 min. Voeg de komijn en kerriepoeder toe en bak 1 min. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de wortels op matig vuur in 15 min. gaar.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de linzen toe en kook ze in de soep in 8-10 min. beetgaar, dan blijven ze nog een beetje heel. Breng de soep op smaak met zout en peper. Snijd het bewaarde loof heel fijn.

Verdeel de soep in 4 kommen, schep er een flinke lepel yoghurt in en schenk er een straaltje extra vierge olijfolie over. Garneer met het fijngesneden loof. Lekker met warm naanbrood uit de oven.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze