nr.1 foodmagazine

bruschetta met krab-dragonyoghurt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een feestelijke gelegenheid? Of gewoon een relaxt doordeweeks avondje? Deze bruschetta met een frisse yoghurt on top smaken altijd goed!

Tijdens gure dagen kies je voor wilde-paddenstoelenbruschetta.

bruschetta met krab-dragonyoghurt

hapje (4 personen)

Begin 1 dag van tevoren met dit recept

250 g yoghurt
½ Italiaans, of mooi landelijk, brood (bijv ciabatta)
1 teen knoflook
Toscaanse olijfolie, extra vergine, van goede kwaliteit
grof zeezout
1 tl gochugaru* of ¼ tl chilivlokken
2 bosuien, in dunne ringen
2 el gehakte verse dragon, plus extra voor serveren
1 el citroensap
250 g krabvlees
2 tl geroosterde (zwarte) sesamzaadjes

Zet een zeef bekleed met een goed uitgespoelde stoffen servet of kleine theedoek op een kom. Laat de yoghurt er een nacht in de koelkast in uitlekken.

Snijd het brood in dikke plakken en rooster in een droge koekenpan of op een hete grilplaat om en om 3-5 min. Pel en halveer de knoflookteen. Wrijf hier flink mee over het brood. Giet de olijfolie erover en bestrooi met een beetje grof zout. Halveer de grotere sneetjes brood en leg ze klaar op een plank of schaal.

Roer de gochugaru door de yoghurt en breng op smaak met zout. Meng de bosui, dragon, en het citroensap door het krabvlees; breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Besmeer de bruschette royaal met de uitgehangen yoghurt en verdeel het krabvlees erover.

Bestrooi met sesamzaadjes en wat extra dragonblaadjes en dien op.

* Gochugaru zijn Koreaanse pepervlokken en iets milder dan gewone chilivlokken, je koopt ze bij de Aziatische supermarkt.

Bereiden ± 25 min. + 1 nacht uitlekken

RECEPTEN, FOODSTYLING, ILLUSTRATIES EN BEREIDING YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN PRODUCTIE DOSIA BREWER

bruschetta met krab-dragonyoghurt - delicious