nr.1 foodmagazine

kipquiche met lentegroenten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een deeg met kwark geeft een andere structuur en een lekkere frisse smaak. Het wordt bovendien lichter verteerbaar. Bestrooi de deegbodem van tevoren met paneermeer. Kip verliest tijdens het bakken veel vocht en daardoor kan de bodem nat worden. Het paneermeel houdt dit vocht vast.

Nog meer trek in zo’n lekkere voorjaarsquiche? Deze met selderij en roquefort is een echte aanrader!

kipquiche met lentegroenten

hoofdgerecht (4 personen)

250 g volkoren tarwemeel
300 g kwark
4 el olijfolie
2 el dille, fijngesneden
350 g venkel, in reepjes
200 g verse doperwten
1 courgette, in halve maantjes
40 g amandelmeel
300 g kipfilet, in plakjes
3 eieren, losgeklopt
100 g jonge kaas, geraspt
ook nodig: quichevorm van 24 cm Ø, ingevet

Meng in de keukenmachine van het volkorenmeel, 250 g kwark, 2 el olijfolie, de dille en 1 tl zout een soepel deeg. Je kunt het deeg ook met de hand kneden.

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Schep de venkelreepjes en doperwten erdoor en bak 4-5 min. Voeg de courgette toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper.

Rol het deeg uit en bekleed de quichevorm ermee. Bestrooi met het amandelmeel. Verdeel de groenten met de kip over de deegbodem.

Klop de eieren los met de laatste 50 g kwark, de kaas en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de groenten.

Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 40 min.

Bodem droog houden
Strooi paneermeel of fijngemalen havermout over de deegbodem, dit neemt het vrijkomende vocht uit de kip op. Zo blijft de bodem mooi droog.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

kipquiche met groenten | delicious