nr.1 foodmagazine

ovenribbetjes met lauwwarme dragonwortels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zin in een maaltijd vol met smaak? Dan moet je deze heerlijk malse varkensribbetjes met een pittig sausje eens proberen! De wortels voor erbij toppen we af met het aromatische kruid dragon. 

Verder experimenteren met spareribs? Deze met rabarberchutney zijn een goed idee!

ovenribbetjes met lauwwarme dragonwortels

hoofdgerecht (6 personen)

1½ kilo varkensribbetjes, aan één of twee stukken
250 ml gin (slijter)
4 laurierblaadjes
10 jeneverbessen, gekneusd
4 teentjes knoflook, fijngesneden

saus
125 ml gin (slijter)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
stukje gember, geschild, fijngesneden
1 rode peper, zaad verwijderd, fijngesneden
95 g bruine basterdsuiker
125 ml wittewijnazijn
250 ml tomatenketchup

dragonwortels
1 bos wortels
3 tenen knoflook, fijngesneden
4 el olijfolie
15 g dragonblaadjes (1 flinke bos), blaadjes fijngesneden

Doe de ribbetjes, gin, laurier, jeneverbessen, knoflook, 1 el zout en water in een ruime pan en laat een uur op zacht vuur koken.

Doe voor de saus de gin, knoflook, gember, peper, suiker, azijn, ketchup en ½ tl zout in de keukenmachine en meng glad.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Haal de ribbetjes uit het vocht en laat ze uitlekken, dep evt. droog met wat keukenpapier. Leg de ribbetjes op een ovenrek bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met de saus en bak ze in 35 min. krokant in de oven.

Bestrijk de ribbetjes om de 10 min. met de achtergebleven saus, totdat ze bruin en krokant zijn. Dit kan ook op de bbq.

Doe voor de dragonwortels alle ingrediënten behalve de dragon in een ovenschaal en plaats 30 min. in de oven. Keer na 15 min. de wortels. Haal ze uit de oven en schep er voorzichtig de fijngesneden dragon doorheen.

Bereiden ± 1 uur en 25 min. / oven ± 35 min.

RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

ovenribbetjes