kipsalade met rijst, asperges & mango

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze kipsalade met rijst, asperges & mango geeft je heel even dat fijne lente-gevoel. Of die lente er nou al is of niet! De gember & wasabi geven ‘m de perfecte kick. 

Maak ook deze gehaktballetjes met harissa en koriander.

kipsalade met rijst, asperges & mango

maaltijdsalade | 4 personen 

300 g kipfilet
150 g zilvervliesrijst
2 el zonnebloemolie
500 g witte asperges, geschild en in schuine stukken van 3-4 cm
1 komkommer
1 mango
3 el sojasaus
2 el gembersiroop
1½ tl geroosterde-sesamolie*
2 tl wasabipasta*
2 bosuitjes, in schuine ringetjes
2 limoenen, gehalveerd

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg zout naar smaak en de kipfilets toe. Pocheer de kipfilets 10 min.; houd het water net tegen de kook. Draai het vuur uit en laat de kipfilets nog 5 min. nagaren. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een wok. Roerbak de asperges in ± 6 min. beetgaar. Schep uit de pan en laat afkoelen.

Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in reepjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Klop een dressing van de sojasaus, gembersiroop, sesamolie en wasabipasta.

Giet de rijst af en spreid op een schaal uit zodat deze snel afkoelt. Pluk de kipfilets in reepjes uit elkaar.

Meng de dressing door de rijst. Schep de kip, asperges, komkommer, mango en bosuitjes luchtig door de rijst. Voeg naar smaak zout en peper toe en schep in 4 kommen. Geef de limoen erbij.

* Sesamolie van geroosterd sesamzaad koop je bij Aziatasche supermarkten. Wasabipasta is te koop bij de meeste supermarkten.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

kipsalade met rijst - delicious