nr.1 foodmagazine

kalfsburger met avocadosalsa en maïskolf

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jersey-vlees is goed dooraderd en vol van smaak. Daarom is het heerlijk om niet te veel smaken aan deze burger toe te voegen. Een simpele avocado salsa en een geroosterde maïskolf is alles wat je verder nodig hebt voor deze zomerse burger.

Liever geen vlees? Deze vegaburger met halloumi en esfenaj is ook om van te smullen!

kalfsburger met avocadosalsa en maïskolf

800 g Jersey-kalfsgehakt
2 eieren
8 stuks zoete gekookte maïskolven
Libanees platbrood **, in 8 punten
tortillachips, voor erbij

avocadosalsa
2 tomaten, in stukjes
1 rijpe avocado, in blokjes
½ rode peper, zonder zaadjes , fijngesneden
1 el fijngesneden jalapeñopeper (uit pot)
4 el fijngesneden koriander
sap van 1 limoen
2 el zonnebloem of arachideolie

Kneed het gehakt goed door met de eieren en breng op smaak met peper en zout. Vorm er 8 burgers van en leg ze afgedekt 30 min. in de koelkast.

Meng alle ingrediënten ivoor de salsa en breng indien nodig nog op smaak met zout.

Bestrooi de maïs met zout en peper en rooster op de bbq en in de grillpan rondom goudbruin en van binnen warm. houd de maïskolven evt. warm onder aluminiumfolie terwijl je de burgers grilt.

Rooster de burgers op de bbq of in de grillpan mooi bruin in 8-10 min. en tot de binnenkant licht rosé is.

Serveer de burgers op het platbrood, met de maïs, salsa en tortillachips.

* Gekookte maïskolven zijn bij veel supermarkten en de natuurwinkel, verpakt per 2 stuks te koop. Warm ze voor het grillen nog even goed door in de verpakking in heet water (als een rookworst), zodat ze na het grillen

Bereiden ± 35 min. / rusten ± 30 min.

PRODUCTIE MISTER KTICHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING DESIREE VAN DIJK

kalfsburger met avocadosalsa | delicious