groene minestrone met spelt en pecorino

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wie lust er niet zo’n heerlijke frisse soep vol jonge zomergroenten? Waanzinnig lekker met speltbrood, geraspte pecorino en je favoriete olijfolie. En hadden we al gezegd dat deze fijne soep binnen een half uur op tafel staat? 

Nog meer inspiratie voor minestrone? Klik hier.

groene minestrone met spelt en pecorino

hoofdgerecht (4 personen) v

2 l groentebouillon (van 4 tabletten)
1 bosje basilicum
200 g spelt (supermarkt en natuurwinkel)
200 g verse erwten en/of tuinbonen
350 g groene asperges, in stukken
1 kleine courgette, in blokjes
1 prei, in ringen
2 stengels bleekselderij, in boogjes
50 g pecorino, geraspt

Breng de groentebouillon met de basilicumstelen aan de kook. Houd het basilicumblad apart. Voeg de spelt toe en kook 10 min. op hoog vuur.

Voeg de erwten en/of tuinbonen en de asperges toe en kook de groenten 5 min. Voeg de rest van de groenten toe en kook de soep nog 3-4 min. of tot de groenten de gewenste beet hebben.

Schep de soep in 4 diepe borden. Bestrooi de minestrone met basilicumblaadjes en peper naar smaak. Zet de pecorino en je fles favoriete olijfolie apart op tafel om de soep af te maken.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

groene minestrone