bloemkoolplaattaart met lentegroenten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maak je taartbodem eens van bloemkool. Want bloemkool is goed voor je botten en weefsels en werkt ontstekingsremmend. Weetje: Het groene blad zit vol calcium en is gewoon eetbaar!

Nog meer plaattaarten maken? Kijk hier eens!

bloemkoolplaattaart met lentegroenten

hoofdgerecht (6 personen)

1 grote bloemkool (± 1,2 kilo)
100 g walnoten
100 g oude kaas
2 eieren
30 g bloem (of neem maïzena voor glutenvrije pizza)
150 g oude Hollandse geitenkaas, dun geschaafd
4 rode uien
1 el olijfolie
12 bospeentjes
100 g wilde spinazie
12 courgettebloemen
100 g spekreepjes

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de bloemkool in stukjes (je hebt 750 g bloemkool nodig) en maal ze met de walnoten en oude kaas in delen in de keukenmachine tot fijn kruim. Klop de eieren los en doe ze samen met het bloemkoolmengsel en de bloem in een kom. Meng alles goed en spreid uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat tot een rechthoek van 1 cm dik (± 32×26 cm).

Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met 50 g van de kaas en bak nog 15 min. Verhoog daarna de oventemperatuur naar 250°C.

Snijd intussen de rode uien in kleine parten en schil of schrap de bospeentjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de uipartjes ca. 5 min. op half hoog vuur. Kook de peentjes in ruim kokend water met zout ± 5 min. Giet af en dep goed droog. Was de spinazie. Beleg de taartbodem met een laag wilde spinazie. Verdeel hierover de rode uien, bospeentjes en courgette bloemen. Strooi de rest van de kaas samen met de spekjes over de pizza.

Bak de plaattaart nog 15 minuten in de hete oven.

Bereiden ± 40 min. / oven ± 45 min.

Tip Laat de spekjes weg en bestrooi de pizza met wat extra kaas voor een lekker vegetarisch gerecht.

RECEPTEN EKE MARIËN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE DOSIA BREWER

bloemkool plaattaart groenten | delicious