nr.1 foodmagazine

garnalenroerbak met spinazie en mango

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een hartstikke simpel gerecht voor door de week: garnalenroerbak met spinazie en zoete mango. Tip van Janneke: ‘Vervang voor niet garnalenliefhebbers de garnalen door stukjes kippendijfilet en maak voor iedereen een kom naar smaak.’ Serveer met je favoriete rijst of noedels.

Probeer ook deze kruidige roerbak met garnalen

garnalenroerbak met spinazie en mango

hoofdgerecht (4 personen)

300 g mini-paprika’s
1 mango
2 el zonnebloemolie
500 g rauwe grote garnalen
2 rode uien, grof gesneden
2 bosuitjes, in stukjes van 3 cm
evt. 1 tl chiliflakes
2 knoflooktenen, fijngesneden
2 el gembersiroop
3 el sojasaus
300 g spinazie

Halveer de paprika’s in de lengte en snijd de zaadlijsten eruit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in niet te kleine blokjes.

Verhit de wok heet voor. Schenk de olie in de wok. Bak de garnalen al omscheppend in 3-4 min. roze en net gaar. Schep ze uit de wok. Bak in de wok de paprika met de rode ui, bosui en evt. chiliflakes al omscheppend 4 min. Voeg de knoflook en mango toe en bak nog 1 min.

Voeg de gembersiroop en de sojasaus toe en bak nog 1 min. op hoog vuur. Doe de spinazie erbij en bak tot het blad net begint te slinken. Voeg de garnalen weer toe en warm even door.

Schep de garnalenroerbak uit de wok en verdeel over 4 kommen of borden. Lekker met mie of witte rijst.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

garnalenroerbak