nr.1 foodmagazine

weekendpizza met entrecote, paddenstoelen en basilicum

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zelf pizza maken is heel erg eenvoudig, maar het neemt wel wat tijd in beslag. Daarom is dit het perfecte gerecht om te maken in het weekend, wanneer je ruim de tijd kunt nemen voor je avondeten. Varieer met ingrediënten en maak zo jouw heerlijke signature pizza!

Nog meer pizza inspiratie voor in het weekend of doordeweek.

weekendpizza met entrecote, paddenstoelen en basilicum

hoofdgerecht (4 personen)

500 g bloem
4 el olijfolie
1 zakje gedroogde gist (7 g)
6 bollen mozzarella (à 125 g), in stukjes
6 rijpe trostomaten
2 entrecotes à 150 g
200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shii-take), in stukjes
1 teen knoflook, fijngesneden
handvol basilicumblaadjes
stuk parmezaanse kaas
extra vierge olijfolie, om te besprenkelen

Kneed in de keukenmachine, met de mixer met deeghaken of met de hand de bloem, gist, 1 el olijfolie en 300 ml handwarm water tot een soepel deeg. Vorm er een bal van en laat onder een schone theedoek 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 220°C. Druk het deeg plat en verdeel in 4 stukken. Vorm van elk  stuk een bal en rol op een royaal met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde deeglap van 28 cm Ø. Leg de bodems op 2 bakplaten bekleed met bakpapier.

Verdeel de helft van de mozzarella langs de rand van de pizzabodems. Rol de rand een flinke slag op zodat de mozzarella in het deeg zit en er een gevulde rand ontstaat. Beleg de bodems met tomaat en de rest van de mozzarella. Bestrooi naar smaak met peper. Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 15-18 min. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 3 el olijfolie. Bestrooi de entrecotes met zout en peper en bak ze in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig.

Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten in aluminiumfolie. Bak in het bakvet de paddenstoelen met de knoflook 4 min. Schep de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Neem de pizza’s uit de oven. Snijd het vlees in reepjes. Beleg de pizza’s met het vlees en de paddenstoelen. Rasp royaal parmezaan boven de pizza’s en bedruppel met wat olie.

Bereiden ± 40 min. / rijzen ± 1 uur /oven ± 15-18 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

pizza