nr.1 foodmagazine

bacon & biersandwich met avocado

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bacon. De een vindt het een overrated product, de ander houdt er van. Wij beleggen onze biersandwich graag met een dikke knapperige plak bacon. De avocado maak het geheel lekker fris en romig. Een aanrader voor de lunch of brunch! Of neem mee voor onderweg!

Ook fan van bacon? Je kunt er heel veel mee! Dit bijvoorbeeld…

bacon & biersandwich met avocado

hoofdgerecht (4 personen)

• bereiden ± 20 min.

8 sneden stevig brood
8-12 dikke plakken bacon (bakbacon) of gerookt spek
1-2 kropjes little-gemsla
1 avocado
½ rode ui, in halve ringen
4 el ahornsiroop
100 ml donker bier
4 plakjes cheddarkaas
2 tomaten, in plakken

uit voorraad

2 el olijfolie
4 el (citroen)mayonaise
1 kleine ui, in hele dunne halve ringen

Rooster het brood in een broodrooster licht krokant. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak het spek in 5 min. bruin en knapperig. Snijd intussen de sla in grove repen. Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocado in plakjes.

Voeg de ahornsiroop toe aan het spek. Schenk het bier erbij en laat in 3-4 min. inkoken tot de siroop en het bier aan het spek ‘plakken’.

Leg 4 sneden brood op 4 borden. Beleg met de kaas en verdeel het spek, de sla, avocado, tomaat en uiringen erover. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bestrijk de laatste 4 sneden met de mayonaise en leg met de besmeerde kant op de uiringen.

Snijd de sandwiches schuin door en serveer meteen.

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

biersandwich