nr.1 foodmagazine

kipschnitzel met stroganoffsaus en koolsalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Van klassiekers krijgen we nooit genoeg. Janneke liet zich hierdoor inspireren en maakte deze kipschnitzel met koolsalade.

kip stroganoff met koolsalade

hoofdgerecht | 4 personen

¼ witte kool (± 300 g), in reepjes
150 g worteljulienne (koelvers)
1 stronkje witlof, in reepjes
1 rode ui, fijngesneden
1 rode paprika, in blokjes
2 volle el mayonaise
2 el magere yoghurt
1 takje peterselie, fijngesneden
4 kleine enkele kipfilets
3 el bloem
75 g panko (Japans broodkruim)
1 ei
300 g witte rijst
4 el zonnebloemolie
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 tl milde paprikapoeder
50 ml witte wijn
150 ml slagroom
evt. 1 mespunt suiker

Maak eerst de salade: meng  de kool met de wortel, witlof, ui en de helft van de paprika. Klop een dressing van de mayonaise, yoghurt en peterselie. Schep de dressing door de koolsalade en breng op smaak met zout en peper.

Leg de 4 kipfilets tussen stevig plasticfolie of in een grote plastic zak en sla ze met een vleeshamer of deegroller tot platte schnitzels. Dep ze droog met keukenpapier. Strooi de bloem en de panko elk op een apart bord. Klop het ei los in een diep bord. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Zorg voor een mooi gesloten korst.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 3 el olie. Bak de schnitzels in 3-4 min. per kant goud- bruin, gaar en krokant. Verhit in een sauspan de laatste eetlepel olie. Bak de rest van de paprika 3 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Bestrooi met het paprika- poeder. Schenk de wijn en slagroom erbij en roer tot een gladde, gebonden saus. Breng de kipschnitzel op smaak met zout en peper en evt. wat suiker.

Leg de kipschnitzel op 4 borden. Schep er de stroganoffsaus over. Serveer de kipschnitzel met de rijst en de gemengde salade.

Bereiden ± 40 min

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

kipschnitzel-delicious