nr.1 foodmagazine

stoofvlees met pils, abrikoos en rozemarijn

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een dampende pan vol met stoofvlees, daar loopt ons het water van in de mond. De abrikoos en pils maken de saus lekker zoet. Serveer het gerecht met een smeuïge puree.

stoofvlees met pils, abrikoos en rozemarijn

hoofdgerecht (4 personen)

1 runderriblap van 800 g, op kamertemperatuur (slager)
25 g boter
2 rode uien, in ringen
1 flesje pils
300 ml vleesfond
4 gewelde abrikozen
6 kruidnagels
3 plakjes kandijkoek, in blokjes
2 takjes rozemarijn

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi de riblap aan beide kanten met zout en peper. Smelt de boter in een stoofpan. Bak de runderriblap aan beide kanten bruin aan in ± 3 min. Neem het vlees uit de pan.

Bak in het bakvet de uiringen ± 4 min. Leg het vlees terug bij de uien. Schenk het bier langs de rand in de pan. Voeg fond, abrikozen, kruidnagel, kandijkoek en rozemarijn toe. Breng aan de kook. Zorg dat het vlees onderstaat, dus gebruik niet een al te grote pan.

Zet het vuur daarna laag en stoof het vlees afgedekt in ± 2-3 uur gaar. Schep het vlees op een schaal. Verwijder rozemarijn en kruidnagels en schep de stoofsaus over het vlees. Lekker met smeuïge aardappelpuree met een flinke klont zoute boter erdoor.

Bereiden ± 20 min. / stoven ± 2-3 uur.

RECEPTEN EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE PHILIPPI BEWERKING MERIJN TOL

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

ribstoof
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!