mini-radijscakejes met kaascrème en roze-pepersiroop

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een heerlijk hartig hapje voor bij de borrel of brunch. Met een zachte kaascrème van geitenkaas en de dungesneden radijs eroverheen zijn deze cakejes een vrolijk plaatje op tafel.

Kijk hier voor nog meer inspiratie voor hartige cakejes.

mini-radijscakejes met kaascrème en roze-pepersiroop

hapje (12 stuks) v

roze-pepersiroop

4 g roze-peperkorrels
90 g suiker

kaascrème

100 g verse geitenkaas, op kamertemperatuur
90 ml slagroom

cakejes

25 g boter, kamertemperatuur
30 g ui, fijngesneden
1 kleine teen knoflook, fijngesneden
125 g zelfrijzend bakmeel
1 eidooier
1 el fijne kristalsuiker
100 ml karnemelk
6 radijsjes, in niet te dunne plakjes gesneden
ook nodig: minimuffinvorm (12 holtes), dun met olie ingevet

Verwarm voor de cakejes de oven voor op 180°C.

Verwarm 1 el van de boter in een pan en voeg de ui en knoflook toe, laat zachtjes garen, maar niet bruin worden.

Kneed in een kom het zelfrijzend bakmeel, de eidooier, ½ tl zout, de suiker en rest van de boter goed door elkaar. Voeg het knoflookuimengsel met het bakvet toe en kneed goed door. Voeg de helft van de karnemelk toe en roer het deeg goed los. Voeg de rest van de karnemelk toe en meng goed. Schep de radijs plakjes voorzichtig door het dikke beslag. Vul de holtes van de muffinvormpjes voor viervijfde en tik ze nog even op het aanrechtblad, zodat de vulling gelijk verdeeld is.

Zet de muffinvormpjes in het midden van de oven en bak de cakejes in 20-22 min. gaar en goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen. Maal intussen voor de pepersiroop de peperkorrels in een vijzel fijn. Verwarm 90 ml water, de suiker en het fijngestampte pepermengsel in een kleine steelpan. Breng aan de kook en laat zachtjes 5 min. koken. Zet het vuur uit en laat geheel afkoelen.

Klop intussen de zachte geitenkaas met de slagroom en een flinke snuf zout met mixer kort tot een zachte crème. Breng evt. nog extra op smaak met zout.

Bestrijk de cakejes met de geitencrème, druk met een theelepel een kuiltje in de crème en schep daar 1-2 tl van de pepersiroop op.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS
BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

proef de wereld

Nog meer geweldige recepten staan in delicious. proef de wereld

Nieuwe inspiratie opdoen voor je dagelijkse maaltijd door verder te kijken dan je eigen keuken; een betere manier is er niet! In dit kookboek met 120 recepten neemt Valli Little je mee op wereldreis. € 27,95

radijscakejes