verfrissend drankje: komkommer-cranberrybruiswater

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dit lekkere frisse drankje is een ideale dorstlesser. Snel gemaakt en een paar uur later te serveren. Het is ook mogelijk om gezoet cranberrysap te gebruiken.

Je kunt eindeloos combineren met smaken. Deze mocktail wordt gemaakt met peer.

komkommer-cranberrybruiswater

drankje (4 personen)

Begin een paar uur van tevoren.

1 kleine, stevige komkommer
puur, ongezoet cranberrysap (natuurwinkel)
koolzuurhoudend water

Eerste maak je het komkommerwater: schil de komkommer en schaaf er mooie linten van. Daarna doe je de linten in een kan met gekoeld water en laat je die een paar uur trekken.

Vervolgens verdeel je de komkommerlinten over 4 glazen, en schenk je er 1 deel komkommerwater, 1 deel cranberrysap en 1 deel bruiswater bij. Of maak het drankje in een grote kan. Eventueel kun je er wat honing of ahornsiroop doorroeren.

Bereiden ± 10 min. / laten trekken ± 2-3 uur.

RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

komkommer cranberry bruiswater delicious

Meer artikelen