nr.1 foodmagazine

beenham met frisse kruidencrème

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wil je eens echt uitpakken, maak dan zelf een ham. En die is nog lekkerder in combinatie met frisse kruidencréme.  

We hebben nog veel meer heerlijk broodbeleg!

beenham met frisse kruidencrème

ontbijt- of lunchgerecht  6-8 personen

1½ el venkelzaad (of karwijzaad)
1 tl grof zeezout
3 peperoncini (gedroogde chilipepertjes)
1 rauwe beenham naturel* à 550-600 g, op kamertemperatuur
3 el olijfolie
1 zoetzure augurk, in blokjes
1 sjalot, fijngesneden
2 tl kappertjes (potje)
2 el fijngehakte verse kruiden, bijv. bieslook, kervel en peterselie
3 el yoghurtmayonaise
3 el zure room
1 klein zuurdesembrood

Voorbereiden Kan 1 dag van tevoren.

Stamp in een vijzel** het venkelzaad met het zeezout en de peperonicini klein. Dep de beenham droog met keukenpapier en wrijf hem in met de venkelrub. Marineer het vlees afgedekt 1 dag in de koelkast.

Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de beenham snel aan alle kanten bruin aan. Draai het vuur laag en braad het vlees in 40-45 min. bruin en gaar.
Meng intussen de augurk, sjalot, kappertjes en de kruiden met de mayonaise en de zure room. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Neem het vlees uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten en afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar de beenham verpakt in aluminiumfolie in de koelkast.

Bereiden Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de beenham in dunne plakjes en leg ze op een schaal. Geef de kruidencrème in een schaaltje erbij samen met knapperig zuurdesembrood.

* Te koop bij goedgesorteerde supermarkten. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en lekkere beenham in plakjes van een goede slager nemen.
** Geen vijzel? Maal het venkelzaad, het zeezout en de peperoncini kort met een staafmixer.

Voorbereiden ± 1 uur / marineren 1 dag / bereiden ± 10 min.

Recept en bereiding Janneke Philippi Fotografie Serge Phillippi, Styling Jet Krings, Janneke Phillippi

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

beenham met frisse kruidencrème - delicious