nr.1 foodmagazine

tapiocapap met appel, wortel & dadelstroop

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Begin je dag goed met deze heerlijke tapiocapap. Tapioca is een zetmeelrijk product en wordt gemaakt van de cassavewortel. Ook fijn: tapiocameel is glutenvrij!

Ook heerlijk: griesmeelpap met saffraan en dadels.

tapiocapap met appel, wortel, dadelstroop en sesamzaad

ontbijt- of nagerecht | 4 personen

½ (bio)sinaasappel
1 l melk
110 g tapiocaparels*
1 appel
2 wortels
dadelstroop*
1 el sesamzaad

Snijd een stukje van de oranje schil van de sinaasappel af. pers de sinaasappelhelft uit. Breng de melk met de tapioca, een snuf zout en sinaasappelschil aan de kook. laat de tapioca in 15 min. op heel laag vuur onder af en toe roeren koken.

Schil intussen de appel en verwijder het klokhuis. Rasp de appel en de wortel grof en meng met het sinaasappelsap. schep de topiocapap in 4 kommen en verdeel er het wortelmengsel over. schenk er dadelstroop naar smaak over en bestrooi met wat sesamzaad.

* Tapiocaparels zijn bij toko’s te koop, dadelstroop bij mediterrane winkels en natuurwinkels.

Bereiden ± 20 min.

FOTOGRAFIE SAKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI RECEPTEN DOSIA BREWER

tapiocapap