nr.1 foodmagazine

couscous van bloemkool met amandel en bosui

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Couscous van bloemkool? Bloemkool die op couscous lijkt! Een prima manier om aan je groentetax te komen.

Probeer ook deze speltcouscous met kikkererwten en feta!

couscous van bloemkool, amandel en bosui

hoofdgerecht | 4 personen

1 bloemkool
50 g ongezouten geroosterde amandelen, fijngehakt
handvol verse kruiden (bijv. munt, platte peterselie, dille, koriander), fijngesneden
100 g granaatappelpitjes
2 bosuitjes, in ringetjes
1 limoen
4 el olijfolie extra vierge
arachide-olie om in te bakken
8 merguez of chipolataworstjes

Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Bewaar de dikkere stelen, het blad en de stronk voor de soep van dinsdag. Daarna maal je de bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine, tot ze de structuur van couscous hebben.

Doe de bloemkoolcouscous in een schaal. Vervolgens voeg je de amandelen, kruiden, granaatappel en bosui toe. Pers de limoen boven de couscous uit en schenk de olijfolie erbij. Schep om en breng op smaak met zout en peper. Terwijl je de worstjes bakt, laat je de smaken in de salade trekken.

Verhit in een koekenpan een scheut arachideolie. Daarna bak je hierin de worstjes in ± 8 min. goudbruin en gaar. Leg de worstjes op 4 borden en serveer met de bloemkoolcouscous.

TIP Heb je geen keukenmachine? Gebruik de hakmolen van de staafmixer en maal de bloemkool fijn in kleinere porties. Ben je je wachtwoord vergeten van je oude hotmail account? Je bent niet de enige. Hotmail is al een tijdje terug opgegaan in live/outlook. Als je niet meer kan inloggen en een nieuw wachtwoord wilt aanmaken, hebben we enkele tips. Hotmail wachtwoord wijzigen. Bezoek de site om je wachtwoord van hotmail te herstellen en gebruik te maken van outlook/live email.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING MINTA NICOLAÏ

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

couscous van bloemkool