couscous van bloemkool met amandel en bosui

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Couscous van bloemkool? Bloemkool die op couscous lijkt! Een prima manier om aan je groentetax te komen.

Probeer ook deze speltcouscous met kikkererwten en feta!

couscous van bloemkool, amandel en bosui

hoofdgerecht | 4 personen

1 bloemkool
50 g ongezouten geroosterde amandelen, fijngehakt
handvol verse kruiden (bijv. munt, platte peterselie, dille, koriander), fijngesneden
100 g granaatappelpitjes
2 bosuitjes, in ringetjes
1 limoen
4 el olijfolie extra vierge
arachide-olie om in te bakken
8 merguez of chipolataworstjes

Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Bewaar de dikkere stelen, het blad en de stronk voor de soep van dinsdag. Daarna maal je de bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine, tot ze de structuur van couscous hebben.

Doe de bloemkoolcouscous in een schaal. Vervolgens voeg je de amandelen, kruiden, granaatappel en bosui toe. Pers de limoen boven de couscous uit en schenk de olijfolie erbij. Schep om en breng op smaak met zout en peper. Terwijl je de worstjes bakt, laat je de smaken in de salade trekken.

Verhit in een koekenpan een scheut arachideolie. Daarna bak je hierin de worstjes in ± 8 min. goudbruin en gaar. Leg de worstjes op 4 borden en serveer met de bloemkoolcouscous.

TIP Heb je geen keukenmachine? Gebruik de hakmolen van de staafmixer en maal de bloemkool fijn in kleinere porties.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING MINTA NICOLAÏ

couscous van bloemkool