polkadottaart met frambozenvulling

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. selecteert, proeft, inspireert. Wij zijn altijd op zoek naar de beste ingrediënten voor en bij de lekkerste momenten.  delicious.choco’s smaken extra goed bij delicious.koffie en -thee, zijn ideaal op reis, om uit te delen en ook fijn als ‘kers’ op een taart of dessert

  • Alle ingrediënten zijn 100% biologisch en gluten- & gmo-vrij.
  • Alleen de hoogste kwaliteit frambozen worden overgoten met de beste pure chocolade. Het vriesdrogen van de frambozen garandeert een ongelooflijk intens en fruitig aroma. Ontdek jouw perfecte smaakcombinatie in onze delicious. choco+variaties.

Kijk voor meer inspiratie op deliciousmagazine.nl/chocoplus

De polkadottaart is stijlvol, mooi en ook nog eens heerlijk! Het recept heeft een beetje extra aandacht nodig, maar het resultaat beloont! En wat de taart extra bijzonder maakt is gebruik van de jam en de chocola van delicious. Lekkerder kan haast niet!

polkadottaart

gebak (16-20 personen)

375 g zachte boter
375 g fijne kristalsuiker
6 eieren
3 tl vanillepoeder
600 g zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
375 ml karnemelk
geraspte schil van 3 (bio)citroenen en 3 el van het sap
50 ml frambozen of bessenlikeur
250 g delicious.frambozenjam
100 g zandkoekjes, verkruimeld
2-4 potjes delicious. choco+framboos puur

ook nodig: 3 springvormen van 20 cm Ø, bodem met bakpapier bekleed

roomkaasvulling

500 g roomkaas
165 g zachte boter, in blokjes
165 g poedersuiker, gezeefd
1 tl vanillepoeder

meringue-botercrème

270 g fijne kristalsuiker
5 eiwitten
500 g zachte boter, in blokjes
2 tl vanille-extract

Verhit de oven tot 160°C. Klop in de kom van de keukenmachine met de vlindergarde of in een heel ruime kom (het is veel beslag, dus je hebt een grote kom nodig) met de mixer de zachte boter en suiker in 8-10 min. tot een dikke, bleke luchtige massa. Voeg een voor een de eieren toe. Klop goed na elk ei zodat al het ei wordt opgenomen. Klop de vanille erdoor.

Zeef boven een andere kom het bakmeel, bakpoeder en een snuf zout. Doe 1/3 van het meelmengsel en 1/3 van de karnemelk in de keukenmachine en klop op de laagste stand zo kort mogelijk. Herhaal nog twee keer en klop weer kort tot je een glad beslag hebt. Spatel de citroenrasp erdoor en verdeel het beslag over de 3 springvormen. Bak de cakes in  45 min. (verwissel ze halverwege van plaats) tot een in het midden gestoken spies eruit komt met wat vochtige kruimels. Laat de cakes 1 uur afkoelen in de vorm.

Haal de wanden van de springvormen eraf en snijd met een kartelmes de bovenkant van de cakes vlak. Snijd de cakes horizontaal door, zodat je in totaal 6 lagen hebt. Besprenkel de cakelagen met de likeur. Leg ze weer terug in de vormen. Klem de springvormwanden weer om de cakes en zet ze 3 uur of een nacht in de koelkast.

Klop voor de vulling alle ingrediënten in de keukenmachine met de garde heel glad en luchtig op hoge snelheid. Zet apart.

Doe voor de botercrème de eiwitten en suiker in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met een laagje zacht kokend water (het water mag de kom niet raken).

Klop tot de suiker is opgelost, het knarst dan niet meer. Schenk het eiwit-suikermengsel in de keukenmachine en klop het op hoge snelheid in 8-10 min, tot het afgekoeld, dik en glanzend is. Voeg blokje voor blokje de boter toe en klop tot je een zeer dik glazuur hebt. Klop de vanille erdoor en zet de crème 1 uur in de koelkast.

Verwarm de frambozenjam licht met het citroensap.

Bouw de taart in lagen op. Leg de eerste laag op een plat niet te groot bord en bestrijk met 1/3 van de frambozenjam, leg er nog een cakelaag op en bestrijk deze met ½ van de roomkaasvulling. Strooi de helft van het koekkruim erop en leg er nog een cakelaag op. Herhaal dit nogmaals. Leg de vijfde laag cake erop en bestrijk met de rest van de frambozenjam (1/3 deel). Dek af met de laatste laag cake en druk de cakelagen voorzichtig en licht aan. Bestrijk de taart rondom met een dunne laag glazuur, over alle losse kruimels heen. Zet de taart 15 min. in de vriezer. Zet de taart dan voorzichtig op een taartplateau over en bestrijk rondom met de rest van het glazuur. Maak de polkadots met delicious.choco+­framboos puur.

Voorbereiden 1 uur en 35 min. /  oven 45 min. / koelen 3 uur of 1 nacht + 45 min. / vriezen 15 min.

FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY RECEPT REDACTIE DELICIOUS.

 

Bestel delicious.frambozenjam en delicious. choco+framboos puur in onze webshop. Daar vind je ook smaakmakers, koekjes en andere producten.

polkadottaart