risotto met rode ui, gorgonzola en rucola

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Risotto koken vergt wat tijd en geduld, maar het eindresultaat is altijd verbluffend lekker. Varieer eindeloos met verschillende ingrediënten, maar maak vanavond eens deze met rode ui, gorgonzola en rucola.

Deze winterse variant gaat er ook wel in.

Risotto met rode ui, gorgonzola en rucola

hoofdgerecht (4 personen) v

3 el olijfolie
6 rode uien, in halve ringen
300 g risotto
150 ml rode wijn
1 l groentebouillon
200 g gorgonzola piccante*, in blokjes
75 g rucola

Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie. Schep de uienringen erdoor en bak 8-10 min. zachtjes. Schep regelmatig om. Roer de rijst door de uienringen en bak 2 min. tot de korrels glanzen en glazig zien. Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg dan in 3 porties de bouillon toe. Laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen voordat je de volgende portie toevoegt. Kook de rijst zo in 15-20 min. beetgaar.

Neem de risotto van het vuur en schep de helft van de gorgonzola erdoor. Laat de de rijst met de deksel op de pan 5 min. rusten. Schep de rucola door de risotto en schep de risotto op 4 borden. Verdeel er de rest van de gorgonzola en een straaltje lekkere olijfolie over. Bestrooi met peper naar smaak.

* Of neem in plaats van gorgonzola piccante bijvoorbeeld magor, dat is zachter van smaak.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

risotto