zoete aardappeltaart met yoghurt, parmezaan en salie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tip uit de keuken van Janneke: variëren met deze zoete aardappeltaart? Vervang de helft van de aardappel door pompoen, wortel en/of pastinaak. 

zoete aardappeltaart met yoghurt, parmezaan en salie

hoofdgerecht (4 personen) v

1 rol vers taartdeeg (24 cm ø)
8 blaadjes salie
2 el olijfolie
3 uien, grof gesneden
600 g zoete aardappel
4 eieren
175 ml volle yoghurt
1 teen knoflook, geraspt
50 g parmezaanse kaas
¼ tl gemalen nootmuskaat
¼ tl gemalen kruidnagel
ook nodig: taart- of quichevorm van 24 cm ø en 6 cm hoog

Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg los of open en leg met bakpapier en al in de taart- of quichevorm. Snijdt de helft van de salieblaadjes fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de salie in 5 min. goudbruin. Schil en rasp intussen de aardappel grof.

Klop de eieren los met de yoghurt, knoflook en kaas. Schep de aardappelrasp met de nootmuskaat, kruidnagel en zout en peper naar smaak door het uimengsel. Schep het aardappelmengsel op de deegbodem. Verdeel er de rest van de salieblaadjes over en druk ze aan. Vouw eventueel overhangend deeg terug zodat een rand ontstaat.

Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40-50 min. goudbruin. en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 50 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

zoete aardappeltaart