nr.1 foodmagazine

schorseneren met garnalen en peterselieboter

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

‘Eet bij deze schorseneren met garnalen een heel smeuïge puree van kruimige aardappels met crème fraîche of veel boter: heerlijk.’

schorseneren met garnalen en peterselieboter

hoofdgerecht (4 personen)

1 kg schorseneren
75 g roomboter, kamertemperatuur
3 takjes peterselie, fijngesneden
1 klein sjalotje, ragfijn gesneden
175 ml droge witte wijn
200 g Hollandse garnalen

Zet een bak ruim koud water neer met wat azijn of citroensap erin, dat voorkomt dat de schorseneren verkleuren. Schil de schorseneren, spoel ze schoon onder stromend koud water en leg ze direct in het water. Snijd de schorseneren, afhankelijk van de grootte van de pan, eventueel in kleinere stukken.

Meng door 50 g van de boter 2/3 van de peterselie, het sjalotje en zout naar smaak. Schep in een kom en laat afgedekt in de koelkast iets steviger worden.

Smelt in een ruime pan de rest van de boter. Schep de schorseneren erdoor en bak 2 min. zachtjes. Schenk de wijn erbij en smoor de schorseneren in 20-30 min. zachtjes gaar.

Schep de schorseneren op 4 borden. Verdeel er wat van de peterselieboter over en verdeel de garnalen erover. Bestrooi met de rest van de peterselie en peper naar smaak.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

schorseneren-garnalen-delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!