kipstoof met boerenyoghurt en palmkool

Tip uit de keuken van Janneke Philippi: ‘Voor een extra frisse smaak roer ik soms vlak voor het serveren nog wat extra yoghurt door het vocht van deze kipstoof. Niet meer laten koken dan.’ 

kipstoof met boerenyoghurt en palmkool

hoofdgerecht (4 personen)

4 scharrelkipfilets, totaal 500-600 g
½ tl gemalen kruidnagel
½ tl gemalen koriander
4 el olijfolie
½ tl gemalen nootmuskaat
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
250 ml kippenbouillon (van 1/2 tablet)
300 g witte rijst
600 g palmkool (cavalo nero)*, in repen
chilivlokken
150 ml volle boerenyoghurt of Griekse volvette yoghurt (10%)

Bestrooi de kipfilets met de specerijen en peper en zout naar smaak. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Neem de kipfilet uit de pan. Fruit in het bakvet de ui en knoflook 1 min. zachtjes.

Leg de kipfilets terug in de pan. Schenk de bouillon in de pan en breng net onder het kookpunt. Draai het vuur laag en stoof de kipfilets afgedekt in 20-25 min. gaar.

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een ruime koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Schep de palmkool erdoor en bak 2 min. Voeg een scheutje water toe en smoor de kool in 10-15 min. gaar. Bestrooi met een snufje chilivlokken.

Neem de kip uit de pan en laat het stoofvocht op hoog vuur tot een dikkere saus inkoken. Roer de yoghurt erbij en voeg dan de kip weer toe en warm 1-2 min. mee zonder te koken. Verdeel de rijst met de palmkool en kipstoof over 4 borden.

*Cavolo nero of palmkool is bij sommige supermarkten en de natuur- en landwinkels te koop. Of neem heel grof gesneden boerenkoolbladeren.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

kipstoof