nr.1 foodmagazine

wrap met chilistoof en ananas-koriandersalsa

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een lepel yoghurt en wat frisse ananas-koriandersalsa vind is heerlijk bij deze kruidige wrap met chilistoof. Scheur de wraps aan tafel en gebruik een stuk om de chili op je vork te schuiven. 

wrap met chilistoof en ananas-koriandersalsa

hoofdgerecht (4 personen)

2 el olijfolie
200 g ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
300 g hamlappen, in dunne repen
2 rode paprika’s, in reepjes
1 tl komijnpoeder
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 vleesbouillontablet
1 blik black eyed bonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
1 blik zwarte bonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
½ verse ananas
1 kleine rode ui, fijngesneden
1 bosje koriander, grof gehakt
8 kleine meergranen tortilla wraps
1 krop ijsbergsla, in reepjes
100 g Griekse yoghurt
chilipoeder naar smaak

Verwarm in een braadpan de olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook 1 min. Schep de hamrepen en paprika erdoor en bak 2-3 min. mee. Voeg de komijn toe en bak nog 1 min.

Voeg de tomatenstukjes en het bouillontablet toe. Vul het lege blik tot de helft met water en schenk in de pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de chili 25 min. afgedekt.

Voeg de bonen toe en verwarm nog 7-10 min. tot een dikke chilistoof ontstaat. Schil intussen de ananas en verwijder de harde kern. Snijd de ananas in blokjes. Meng met de ui en de helft van de koriander.

Verwarm de wraps. Leg ze op 4 borden. Verdeel de sla erover en schep de chilistoof erop. Maak af met een lepel yoghurt en chilipoeder naar smaak. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de ananassalsa.

Bereiden ± 30 min. / stoven ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

wrap met chilistoof